Yli sata hanketoimijaa Länsi-Suomesta kokoontui 8. joulukuuta 2016 Tampereen Mediapolikseen opiskelemaan vaikuttavan viestinnän keinoja. Tilaisuuden otsikko oli ’Näkyy kuuluu ja vaikuttaa’.

  • Tilaisuuden teesejä olivat mm. nämä:
  • ennen kuin voi kirkastaa viestiä täytyy kirkastaa tekemistä
  • ei ole olemassa hankeviestintää, on vain viestintää
  • älä pamauta tuloksia esille vasta hankkeen päättyessä, hyödynnä kaikki vuorovaikutustilanteet
  • älä pelkää kertoa nollatuloksista tai epäonnistumisista
  • viestintä ei ole erillinen osa hanketta
  • tarinat kertovat enemmän kuin numerot

Kuva: Johanna Kurela

Saimme myös kuulla hyvän ydinviestin olemuksesta. Hyvä ydinviesti on lyhyt, ymmärrettävä, mieleenpainuva, erottuva ja vastaa todellisuutta. Lisäksi se kertoo toiminnasta, tavoitteista ja arvoista eikä ole liian yleispätevä tai yksityiskohtainen. Ydinviesti tarvitaan, että vastaanottaja pystyy ottamaan vastaan myös muut viestisi.

Hankkeista esittäytyivät Varsinais-Suomen ’VetoVoimaa teknologia-aloille’ (ESR) ja Pohjanmaalta Allegro Living Lab (EAKR). Anu Parantainen kertoi VetoVoimaa-hankkeen tuloksista, että tehokkaan viestinnän oli saatu kasvaneet hakijamäärät teknologia-alan perus- ja jatkokoulutukseen. Allegro Living Labin (projektikoordinaattorina Daniela Mårtenson) tarkoituksena taas on kehittää innovaatioympäristöä Pietarsaaren seudulla ja luoda tiiviitä yhteyksiä elinkeinoelämän ja t&k-ympäristöjen välille paitsi ko. seudulla, myös Suomessa ja kansainvälisesti.

Tilaisuuden lopuksi Sari Torvinen Aamulehdestä kertoi hyvän tiedotteen piirteistä. Tärkeää on mm tiedotteen selkeys (yksi silmäys ja asia tulee selväksi). Ensimmäiseen kappaleeseen tulee selkeää suomea; termit kannattaa jättää toiseen kappaleeseen. Tiedotteen tulisi sisältää mahdollisimman paljon valmista tekstiä, jota voidaan heti hyödyntää uutisessa.

Tilaisuudesta kerättiin palaute, jonka pohjalta kehitetään tulevia koulutuksia. Pääosin oltiin tyytyväisiä päivän sisältöihin ja pidettiin mm siitä, että projekti-ihmiset saivat tavata toisiaan. Toisaalta monet vastaajat kokivat ajan loppuneen kesken, etenkin ryhmätöissä.

Tämän tiedotteen kokosivat Elina Hykkönen (Pirkanmaan liitto) ja Jouni Kytösaari (Keski-Suomen ELY-keskus).

Katselukerrat: 108

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2020   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot