Vuonna 2012 alkanut projektini päättyi: Sivutoimiyrittäjästä päätoimiyrittäjäksi – kasvupotentiaalin löytäminen ja kasvun tukeminen siirtyy arkistoihin. Kun taustapeiliin katsoo, oikein hämmästyy: miten vähän tiedettiin hankkeen alussa ja miten paljon enemmän nyt.

Yksi tavoitteemme olikin ”lisätä tutkittua tietoa sivutoimiyrittäjyydestä”.  Ja tietoa on lisätty! Ensimmäinen kyselytutkimus avasi silmät näkemään ilmiön laajuuden ja haastattelututkimukset syvensivät ymmärrystä sivutoimisen ja päätoimisen yrittäjyyden suhteesta. Lopuksi laajempi aineisto vahvisti päätelmät ja antoi lisää tietoa palvelujen käytöstä.

Tutkimusten myötä oli helppoa ja luontevaa myös kertoa tiedotusvälineissä sivutoimiyrittäjyydestä: saimme asiaa esille alueen lehtien lisäksi myös Talouselämän ja Maaseudun tulevaisuuden kaltaisissa valtakunnan medioissa.  Vielä tärkeämpää on, että hankkeen työtapa mahdollisti aidosti järkevien työkalujen rakentamisen. Jos projektissa olisi tavoiteltu vain työkalujen ja toimintamallien kehittämistä, olisi lopputulos helposti ollut susi. Nyt opas Yrittäjäksi siinä sivussa ja työkirja Kehitä sivutoimiyritystäsi perustuvat kentältä hankittuun tietoon eivätkä googlailuun ja kirjoituspöytäpähkäilyyn.

Hyvä näin, sillä sivutoimiyrittäjyys ja sen suhde päätoimiseen yrittäjyyteen osoittautuivat ennakoitua mutkikkaammiksi ja moniulotteisemmiksi ilmiöiksi kuin etukäteen olisi arvannut. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä, että täällä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa löytyi suunnitteluvaiheessa ymmärrystä hankkeelle: tajuttiin paitsi tarve hankkeelle myös tarve toteutuksen keinoille. Nyt projektin tuotoksia voi jakaa hyvillä mielin.

Projektipäälliköllä on silti haikea olo, kun on aika sanoa hankkeelle hyvästit. Tätä projektia tulee aidosti ikävä. Onneksi jäi pysyvä muisto: päädyin itsekin perustamaan sivutoimiyrityksen. Niin voi käydä kun työkalut ovat kunnossa ja esimerkit innostavia.

Katselukerrat: 105

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2020   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot