Syksyn kuulumisia Sokra-koordinaatiosta ja ”Villi Länsi” -verkostosta!

Syksy on ollut Euroopan sosiaalirahaston toimintalinjan 5. hankkeiden ja yhteistyön kannalta vilkasta aikaa. Lokakuun lopulla 2015 Lännen rakennerahaston alueella oli käynnissä 14 paikallista hanketta ja neljän valtakunnallisen hankkeen Partyn, Soskun, Osallisuutta Osuuskunnista sekä Tenhon osahankkeita (STM:n ohjauksessa); yhteensä 30 hanketta! Yhteistä hankeverkostoa kutsumme jatkossa ”Villiksi Lännen” – kiitoksia nimikilpailun voittaneille Jyväskylän Sosku- ja Rainer –hankkeille ja heitä edustaneelle Jyväskylän aikuissosiaalityön ja kuntouttavien palveluiden palvelupäällikölle Ritva Anttoselle!

Sokra-koordinaatio kokoaa, tiivistää ja jakaa tietoa sekä verkottaa toimijoita sosiaalista osallisuutta ja köyhyyden torjuntaa käsittelevien teemojen äärelle.

Syksyn toimintaa hankkeiden ja sidosryhmien kanssa yhteistyössä:  

  • Sosiaalisen kuntoutuksen teemaan 7.10. Jyväskylässä järjestetyssä seminaarissa: Sosiaalinen osallisuus tulee – oletko valmis.. Paikalla oli yli 100 aktiivista osallistujaa ja jatkoa seuraa mm. työpajojen muodossa!

  • Taide, terveys ja hyvinvointi – osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin - Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella 9.10.2015 kokosi yli 70 hanketyöstä sekä kulttuuri- ja sote-alan yhteistyöstä kiinnostunutta toimijaa kuulemaan asiantuntijoita ja verkottumaan uusien hankkeiden ideoimiseksi. Jo käynnissä olevat hankkeet saivat työpajoissa valmiuksia mm. taide- ja kulttuurialan ammattilaisten ja sote-alan toimijoiden työn yhteensovittamiseen.

 

  • 22.10.2015 toteutimme ”Hankepäivä I:n ”Sosiaalisesti osallinen - Verkostoiva hankepäivä ESR TL 5 -toimijoille Länsi-Suomen rakennerahastoalueella”. Päivän aikana tutustuimme toisiimme, kurkistimme Innokylä-ympäristöön ja avasimme keskustelun hankkeiden itsearvioinnista. Syvennyimme myös teemaan sosiaalinen toimintakyky. Paikalla oli toimijoita lähes kaikista alueen hankkeista, yhteensä 30 henkilöä!  Toiminta jatkuu keväällä järjestettävän Hakepäivä II merkeissä, jonne kutsutaan myös uudet hanketoimijat. Palautteen perusteella jatkamme työskentelyä myös mm. teematyöpajojen merkeissä vertaisoppimisen edistämiseksi.

 

Koordinaatiotyö jatkuu sekä alueellisena että valtakunnallisena toimintana.

Osallistu esimerkiksi Sokra Lakisemianariin Helsingissä 3.11. tai kokemusarvioinnin menetelmien hyödyntämiseen hanketyössä 17.11.2015 osana Mielenterveysmessuja Helsingissä.

Tulevista tilaisuuksista, tapahtumista sekä pienemmistä kokoontumisista löytyy parhaiten tietoa Sokran Lännen alueen Innokylän työtilasta.

Olethan kynnyksettä yhteydessä meihin Sokran koordinaaattoreihin!

 Lisätietoa ja tärkeitä linkkejä:

 Ruskasta rapaan - vaiko oikopolulla lumipeitteeseen?

Tanja HG

tanja.hirschovits-gerz@thl.fi

Katselukerrat: 178

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2020   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot