Sokra-koordinaation kuulumisia ja ESR TL 5 hankkeet Suomessa keväällä 2015

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 ohjelman ESR TL 5 hankkeita oli kevääseen 2015 mennessä käynnistynyt koko maassamme yhteensä noin 40, valtakunnalliset osa-hankkeet mukaan lukien noin 70. Lännen rakennerahastoalueella oli käynnissä viisi ELY-keskusten rahoittamaa hanketta, lisäksi alueella toimi useita, valtakunnallisten hankkeiden osahankkeita (mm. Sosku ja Party) sekä TL 3 ja TL 4 hankkeita, joiden toiminta ja kohderyhmät ovat lähellä TL 5 toimintaa (mm. Ohjaamo-hankkeet).  

 

TL 5 hankkeiden yhteistyötä ja toimintaa tukeva Sokra-koordinaatiohankkeemme (valtakunnallinen TL 5 hanke) käynnistyi vuoden 2015 keväällä täyteen voimaansa. Hankkeessamme työskentelee nyt viisi aluekoordinaattoria, joista kaksi Länsi-Suomen Rakennerahastoalueella. Lisäksi hankkeessamme on resurssina tutkijoita ja arviointitutkija.

Sokra on kevään aikana verkostoitunut laajasti hanketoimijoiden, rahoittajien, kuntien ja järjestöjen kanssa ja järjestänyt rahoitushakuinfoja, seminaareja, verkostotapaamisia ja hankeinnovointikokouksia sekä tavannut jo käynnistyneiden ESR TL 5 hankkeiden toimijoita. Yhteistyö on käynnistynyt myös ministeriön suuntaan sekä muiden koordinaatiohankkeiden kanssa (mm. Työterveyslaitoksen Kykyviisaria työstävä Solmu sekä TEMin Kohtaamo).  Sokra on kutsunut koolle toimijoita teemalähtöisesti mm. vammaisalan, maahanmuuttajien, romaanien, päihde- ja mielenterveystyön toimijoiden yhteistyön ja hanketoiminnan edistämiseksi sekä verkostoitunut mm. taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa uusien toimintamuotojen kehittämiseksi hankkeissa.  

 

Sokra Kokoaa, tiivistää ja välittää tietoa:

  • Sokra löytyy nyt verkkosivuilta: www.thl.fi/sokra,  
  • Innokylästä, jonne kutsumme kaikki hanketoimijat yhteiseen vuoropuheluun ja myöhemmin työstämään hankkeissa syntyviä lupaavia käytäntöjä toimintamalleiksi. Tee itsellesi Innokylään profiili ja hyppää kyytiin!

https://www.innokyla.fi/web/verkosto1533195/etusivu

  • Länsi-Suomen hankehelmistä (Länsi-Suomen RR-elyalueen hanketoimijoille suunnattu, Ely-keskusten ylläpitämä hanketoimijoiden yhteistyötä edistävä portaali) www.lshelmet.fi  

 

 

Ajankohtaista materiaalia - poimintoja

http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/uuden-sosiaalihuoltolain-...

  • Palvelutalouden murros ja digitalisaatio. Suomen kasvun mahdollisuudet

http://www.tem.fi/files/42534/TEMjul_12_2015_web_30032015.pdf

Katselukerrat: 220

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2020   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot