Sokra järjesti ESR TL:n 5. hanketoimijoiden treffikiertueen syksyllä 2017 Lännen maakunnisssa

Euroopan sosiaalirahaston osallisuuden edistämisen ja köyhyyden torjunnan (ESR TL 5) hanke- ja verkostotreffit kokosivat toimijoita yhteen seuraavissa maakunnissa: 26.10.2017 Keski-Suomi (Jyväskylä), 2.11.2017 Etelä- ja Keski-Pohjanmaa sekä Pohjanmaa (Seinäjoki), 23.11.2017 Satakunta (Pori), 28.11.2017 Pirkanmaa (Tampere), 7.12.2017 Varsinais-Suomi (Turku)

 

Hanketreffeille osallistui yhteensä 70 toimijaa. Heistä 60 hankkeiden ammattilaisia ja kehittäjäasiakkaita 29 eri valtakunnallisesta ja alueellisesta ESR TL:n 5. hankkeesta. Lisäksi treffeille osallistui verkostokumppaneina maakuntien Järjestöt 2.0 edustajia, hallituksen kärkihankkeista OTE-kärkihankkeen osatoteuttajia, Yhteisen keittiön sekä Asiakasosallisuus- toimintamallin edustajia ja ESR TL 3. ja Stean rahoituksella toimivia kumppaneita. Tilaisuuksissa kuultiin kaupunkien edustajia, järjestötalojen puheenvuoroja, tietoa maakunnallisista osallisuusverkostoista ja työllisyyden hoidon verkostoista. Sokran edustaja kertoi HYTE-maakuntakierroksen kuulumisista eri puolilta Lännen rakennerahaston aluetta sekä kokosi ja välitti ajankohtaista tietoa hanketyöstä ja sote- ja maakuntauudistuksesta koko maassa.

Tapaamisissa käytiin vilkasta keskustelua hankkeiden käytännön työstä, toiminnan mallintamisesta, hanketyön haasteista ja tulosten juurruttamisesta. Sokran tuella tilaisuuksissa syvennyttiin osallisuuden viitekehykseen ja palastyöskentelyyn. Päivien jälkeen hanketoimijat ja Sokran aluekoordinaattori ovat jatkaneet työskentelyä mm. hankekohtaisten osallisuuspalasten muovaamisen merkeissä kasvokkaisin tapaamisin, puhelimitse ja videoneuvotteluin. Työ jatkuu.

 

Materiaalit:  Tilaisuuksien esitykset ja muistiot löytyvät täältä maakunnittain.

 

Lännen RR-alueella on käynnissä noin 35 alueellista ja 32 -valtakunnallisen hankkeen osa- tai päähanketta tai valtakunnallisen hankkeen toimintaa.     

 

Lisätietoa: Tanja Hirschovits-Gerz, aluekoordinaattori, Sokra – Keski- ja Länsi-Suomen alue

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos, tanja.hirschovits-gerz@thl.fi, Puhelin 0295247954

 

Kotisivut: www.thl.fi/sokra, Sokra Innokylässä: Sokran Villin Lännen työtila

Katselukerrat: 212

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2020   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot