Oppi-Apaja II-hankkeessa ollaan kalkkiviivoilla. Vuoden lopussa on suljettava tämän hankekokonaisuuden tilit ja käsikirjat.

Lupasimme tehostaa nuorten palveluita. Kokosimme toisen asteen tutkinnon tueksi tulevat palvelut yhdelle luukulle, maakunnan yhteiselle www.tutkintoon.fi sivustolle (toistaiseksi vielä osoitteessa www.tutkintoon.fi/goal

Voisi sanoa, että meillä on nyt ”palvelutalon” sokkeli esillä. Meillä on kokonaiskuva toimijoista, joiden käsistä löytyy avaimia tutkintotavoitteiden tukemiselle.  Työmaalla silti vielä hääräämme. On sovittava kuka eri kunnissa kurkottaa kohti nuoria? Ja miten palvelut kurottavat toisiaan kohti?  Nuorisotakuun ja muiden valmistelussa olevien uudistusten nimissä on hyvä, että saimme sovittua raamia nuorten työpajojen ja ammatillisen koulutuksen yhteistyölle.

Nuorten palveluohjaajan ”arkiohjaus” jatkuu hankkeen päättymisen jälkeen uraohjauksena. Arvelimme uuden nimikkeen paremmin soveltuvan tutkintotavoitteiseen työskentelyyn nuorten kanssa. Työn jatkuvuus on perusteltavissa sekä kysynnän että kustannusten kautta, mutta vielä joudumme pitkittämään uuden tehtävän virallista synnytystä. Ulkopuolista rahoitusta saatiin.

Nuorten mukana oloa on yritetty hanketyössä eri tavoin huomioida. Kyselyjen ja tutkimusten kautta on saatu vahvistusta tekemisille.  Yksi mahtava juttu oli opiskelijoiden peliprojekti. SataPro –osuuskunnan nuoret kuuntelivat kysymyksiäni ja pohdintojani siitä, miten mahdollisesti nuoret voivat opintoihinsa saada tukea ja miten ehkä sitten jäävät ilman palvelua.  Perusasteen muistikuvat mielessään nuoret lähtivät rakentamaan kokemuksiaan peliksi. GOALS-pelissä pelaaja valitsee aluksi omanlaisensa profiilin ja pyrkii sitten tietyn vuoromäärän puitteissa kahlaamaan opintonsa valmiiksi. Tutkinto tavoitteena, mutta matkalla sitten pitää olla tarkkana omien voimavarojen riittävyydestä ja palveluiden saatavuudesta.

Pitäisi olla seesteinen ja hyvä olo, kun hankkeen tavoitteet tullaan saavuttamaan. Niin vaan kävi, että olemmekin isojen haasteiden edessä. Alueellinen ja maakunnallinen yhteistyö, toimijakartta ja hyvät käytännöt, toimivat verkostot ja yhteinen tahto, siinä on ainekset etenemiselle. Käynnistelemme maakunnallista koordinaatiota lapsi- ja nuorisopolitiikkaan. Tiistaina 17.9.2013 järjestimme yhdessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Satakuntaliiton kanssa ensimmäisen seminaarin. Yhteiselle työlle ja koordinaatiolle on tilaus. Työ jatkuu.

Katselukerrat: 194

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2021   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot