Kansalaislähtöinen toiminta kaupunkialueella - Vipuvoimaa EU:sta?

Sokra-koordinaatio järjesti Kansalaislähtöinen toiminta kaupunkialueilla – vipuvoimaa EU:sta –tilaisuuden 9.9.2016 Tampereella.

”Rahoitusinnotilaisuus” keräsi paikalle noin 50 kansalaistoimijalähtöisestä toiminnasta kiinnostunutta toimijaa ympäri Suomen. Saimme kuulla ELY:n, RAY:n ja Leadereiden näkemyksiä rahoituksesta. Paikalla oli myös loistava, hanketyön asiantuntijaporukka kertomassa moninaisista tavoista toteuttaa kansalaislähtöistä toimintaa ESR TL:n 5. rahoituksella eri puolilla maatamme.

ESR TL 5 rahoituksen kulmakiviä

  • Rahoituksella edistetään kohderyhmän osallisuutta ja torjutaan köyhyyttä. Näkökulma on eri kuin toteuttaa esim. kaupunkikehittämistä, jossa fokuksena on esim. kaupungin infran kehittäminen
  • Rahoitus tulee kohdentaa erityistavoitteen 10.1. mukaan työelämän ulkopuolella olevien työikäisten työ- ja toimintakyvyn edistämiseen. Kohteena ei siten voi olla kansalaislähtöinen toiminta tai osallisuuden edistäminen yleisesti
  • Eri rahoitusinstrumenteissa on toisistaan poikkeavia ohjeita mm. tuensiirtoon, siihen, kuka voi hakea rahaa, mihin rahoitusta saa käyttää ja milloin rahoitusta voi hakea. Lisätietoa saa rahoittajien omilta sivuilta.

Tulevaisuuden visiona on luoda yhteistä näköalaa rahoittajien ja toteuttajien kesken yli rahoitusinstrumenttirajojen.

Sokran tuella osallisuustyö ja rakenteellinen osallisuustyö vahvistuvat eri puolilla maatamme!

Syvenny aiheeseen tutustumalla päivän materiaaleihin Sokran "Villin Lännen" Innokyläsivuilla. 

Katselukerrat: 168

Kommentoi

Sinun tulee olla Länsi-Suomen Helmet:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Länsi-Suomen Helmet

© 2020   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot