Info

VOIMA - Maahanmuuttajat Satakunnan voimavarana, projekti

<<Takaisin etusivulle

Hankkeessa ohjataan ja neuvotaan Satakunnassa asuvia maahanmuuttajia, kehitetään ohjaus- ja neuvontatyötä, tiedotetaan maahanmuuttoasioista ja räätälöidään erilaisia koulutuksia.

Toiminta-aika: 1.1.2011–31.12.2013

Toteuttaja: Sataedu Huittinen

ESR-rahoittaja: Satakunnan ELY-keskus.

Yhteystiedot: Projektipäällikkö Christa Sebire, christa.sebire(at)sataedu.fi, 040 199 4875

Yhdistävä tekijä: projekti Huittinen
Jäsenet: 3
Viimeisimmät tapahtumat: Kesä 14, 2013

TOIMINTA

 

Lue hankkeen loppujulkaisu:

 

 

1. Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontatyö

Hankkeessa tarjotaan Satakunnassa asuville maahanmuuttajille ja Sataedun maahanmuuttajaopiskelijoille ohjausta ja neuvontaa. Hanke toteuttaa ja pilotoi erilaisia ohjausmalleja: mm. kiinteät neuvontapisteet (Sataedu Huittisten toimipaikka ja Rauman toimipiste), yksilö- ja ryhmäohjaus, kotoutumiskoulutusten ohjaukset ”hopsista jatkosuunnitelmaan” ja nuorten maahanmuuttajien tukeminen ammattiopinnoissa. Ohjaukset tilastoidaan.

 

2. Ohjaus- ja neuvontamateriaalin laatiminen

Hankkeessa laaditaan selkeäkielisiä infolappuja usein kysytyistä aiheista, yksilö- ja ryhmäohjauksissa tarvittavaa materiaalia ja ’FAQ’ neuvontakokemusten pohjalta.

 

3. Monikulttuurisuus- ja muut koulutukset

Hanke järjestää monikulttuurisuuskoulutuksia eri toimijoille ja luku- ja kirjoitustaidottomien koulutusta maahanmuuttajille. Lisäksi on pilotoitu nuorten maahanmuuttajien kesäpreppauskurssi ja ns. amispilotti tukemaan nuoria maahanmuuttajia ammattiopinnoissa.

 

4. Osaamiskartoitukset

Hankkeessa tehtiin ensimmäisenä toimintavuotena osaamisenselvityksiä vastaanottokeskuksissa oleskeluluvan saaneille asukkaille. Prosessi oli kolmiosainen: alkukeskustelu, mahdolliset testit ja työtaidon osoittaminen. Prosessiin osallistuneelle lähetettiin todistus osaamisestaan.

 

5. Tiedottaminen maahanmuuttoasioista ja hankkeesta

Hankkeella on kaksi postituslistaa: maahanmuuttajille ja maahanmuuttotyöstä kiinnostuneille henkilöille. Listoilla tiedotetaan säännöllisesti maahanmuuttotyöstä ja koulutuksista. Hankkeen toiminnasta tiedotetaan Tiedossa on voimaa -kirjeellä. Loppujulkaisussa tullaan kertomaan hyvistä käytännöistä ja juurruttamistyöstä tarkemmin.

 

6. Tapahtumat ja tempaukset

Hanke järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tapahtumia, tempauksia tai koulutuksia Satakunnassa, mm. viranomaiskoulutuksia ja monikulttuurisia ystävänpäiväjuhlia.

Keskustelupalsta

Tässä projektisivulla/ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla VOIMA - Maahanmuuttajat Satakunnan voimavarana, projekti:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

 

Projektin/ryhmän jäsenet (3)

Projektin/ryhmän alasivut (1)

 
 
 

© 2021   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot