Info

Puuteollisuuden virtuaalikoulu, Päättynyt

<<Takaisin etusivulle  

Toiminta-aika: 1.3.2009-30.6.2011

Toiminta-alue:

Rauman, Seinäjoen, Porin, Pohjois-Satakunnan, Tampereen, Kuusiokuntien, Järviseudun, Lahden ja Riihimäen seutukunnat (Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Satakunta ja Etelä-Pohjanmaa)

Tavoitteet:

 • Tuottaa, kehittää ja testata sahateollisuuden koulutusohjelmaan ja rakennuspuusepänteollisuuteen liittyvää virtuaalista ja verkko-oppimiseen pohjautuvaa opetusta tukevaa, aineistoa ja menetelmiä, jotta pystytään paremmin ja monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja tarjoamalla saamaan koulutuksesta vetovoimaisempaa ja paremmin työelämän tarpeita vastaavaa.
 • Kohottaa opettajien verkko-opetustaitoja ja Moodlen käyttöä opetuksessa.

Kohderyhmät:

 • Ensisijaisesti
  • Puutuoteteollisuus
  • Puualan ja alaa palvelevien yritysten edustajat
  • Puualan koulutusta palvelevat opettajat
  • Muu henkilöstö
  • Alalle rekrytoitavat
  • Alan asiantuntijat
 • Toissijaisesti
  • Puutuotetoimialan elinkeinoelämä

Hanketoteuttaja ja yhteystiedot:

Länsirannikon koulutus Oy, WinNova

Puh. 02-6235000

Linkit:

>>Hanketoteuttajan kotisivulle

>>Projektin kotisivulle

(asiasanat: Verkko-oppiminen, Oppimisympäristö, Innovaatioverkostot, Koulutuksen työelämälähtöisyys)

Yhdistävä tekijä: projekti
Jäsenet: 1
Viimeisimmät tapahtumat: Loka 18, 2013

HYVÄT KÄYTÄNNÖT, HAVAINNOT JA SUOSITUKSET

Tuloksena hankkeessa toteutettiin yhteinen Moodle-oppimisalusta, jonka rakenne ja työtilat muokattiin vastaamaan uutta prosessinhoitajan (sahateollisuus) opetussuunnitelmaa ja tutkinnon osia. Aineistoja tuotettiin myös hyödynnettäväksi rakennuspuusepänteollisuuden ja levyteollisuuden koulutuksiin soveltuen. Oppimisaineistoa hyödynnetttiin toimijaverkostossa jo hankkeen aikana ja jatkossa niitä voidaan hyödyntää hankkeen jälkeen aloitettavissa koulutuksissa. Hankkeen aikana aineistoa markkinoitiin erillisessa yrityksille ja opettajille kohdistetussa seminaarissa sekä esiteltiin henkilökohtaisilla levityskäynneillä yrityksiin ja oppilaitoksiin erityisesti Satakunnassa, EteläPohjanmaalla ja Lahden seudulla. Aineisto herätti alan yrityksissä kiinnostusta; kiinnostuneille annettiin käyttölupa väliaikaiseen testaukseen Moodlessa.

Hankkeessa luotiin sahateollisuuden ja rakennuspuusepänteollisuuden ammatilliseen koulutukseen soveltuva opetusaineisto sisältäen myös aineistoja runsaasti automaation alalta. Uudenlaisen koulutusmallin ja aineiston avulla syntyy oppilaille kiinnostava tapa opiskella ja samalla voidaan valmentaa heidät kohti itsenäistä prosessityöskentelyä. Osa tehtävistä on räätälöity yrityskohtaisiksi esim. työssäoppimispaikoilla tehtäviksi. Aineistoa apuna käyttäen voidaan erityisosaamista vaativaa koulutusta tarjota pienemmille ryhmille myös etäopiskeluna kustannustehokkaasti. Hankkeessa testattiin mahdollisuutta tarjota koulutusta alueella non-stop -tyyppisesti ja vastattiin näin yrityksen rekrytointitarpeeseen. Tämä voisi olla toimiva rekrytointimalli myös jatkossa.

Hankkeen tavoitteena oli myös kohottaa opettajien verkko-opetustaitoja ja Moodlen käyttöä opetuksessa. Tätä tuettiin järjestämällä kolme koulutustilaisuutta, joissa asiantuntijatahona toimi Virtuaaliammattikorkeakoulu, Tamk.
Kansainvälisessä ympäristössä tapahtuvaa yhteistyötä kehitettiin rakennus- ja puualan kv.yhteistyöoppilaitosten kanssa. Opintomatkoja ja yhteistyöneuvottelumatkoja toteutettiin kaksi Latviaan ja Liettuaan, joihin osallistui hankeverkosto ja joiden aikana osapuolet suunnittelivat oppilasvaihtoa ja kehityshankkeita.
Hankkeen jatkoyhteydenpitoa varten perustettiin wikialusta, jota voidaan käyttää aineistojen kehittämistyössä ja viestinnän välineena.

Keskustelupalsta

Tässä projektisivulla/ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla Puuteollisuuden virtuaalikoulu, Päättynyt:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

 

Projektin/ryhmän jäsenet (1)

Projektin/ryhmän alasivut (2)

 
 
 

© 2021   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot