Metka – Maatalous- ja elintarvikealan työelämälähtöiset korkea-asteen koulutustoteutukset

Info

Metka – Maatalous- ja elintarvikealan työelämälähtöiset korkea-asteen koulutustoteutukset

<<Takaisin etusivulle

Toteuttaja: Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

Toiminta-aika: 1.4.2012–31.3.2013

Toiminta-alue: Etelä-Pohjanmaa

Vastuuviranomainen: Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Toimintalinja 3

Tausta ja tavoitteet:

Etelä-Pohjanmaalla on tunnistettu tarve korkea-asteen elinikäisen oppimisen mahdollisuuksien lisäämiselle elintarvikealalla, sillä osaamisen lisääminen on toimialan kehittymisen kannalta välttämätöntä. Yleisen koulutustason nousun myötä innokkaita aikuisopiskelijoita on myös jatkuvasti enemmän.   

Metka-hankkeen tavoitteena on tarjota uusia ja innovatiivisia paikallisia toimintamalleja toteuttaa korkea-asteen tutkinto- ja täydennyskoulutusta yhteistyössä elintarvikeketjun yritysten ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa.

Hankkeessa haetaan ratkaisuja koulutusten työelämälähtöiseen sisältöön, koulutusten toteutustapoihin, yhteistyömalleihin yritysten henkilöstövastuullisten kanssa, koulutuksen arvostuksen ja työmarkkina-arvon optimointiin sekä rahoitukseen (julkinen ja yksityinen).

Lopputuloksena hankkeessa on työelämälähtöisesti sekä sisällöiltään että toteutustavoiltaan uudet ja/tai uudistetut koulutustuotteet, korkea-asteen koulutustoimijoiden (Helsingin yliopiston (HY), Ruralia-instituutti, HY-Maatalous- metsätieteellinen tiedekunta, HY Avoin yliopisto, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto) ja elintarvikeketjun yritysten henkilöstövastaavien vakiintuneet verkostokäytänteet sekä ennustettava ja vakiintuva koulutustarjonta. Toimenpiteiden perimmäisenä tavoitteena on osaamistason ja motivaation paraneminen elintarvikeketjun yritysten ja kehittämisorganisaatioiden avainhenkilöstössä ja sitä kautta toimialan kehittyminen.

Kohderyhmä:

Hankkeen kohderyhmänä ovat työssäkäyvät elintarvike- ja maatalousalan aikuisopinnoista kiinnostuneet henkilöt sekä elintarvikeketjujen yritykset.

Hankkeen yhteystiedot:

Projektipäällikkö Katja Perttu

katja.perttu@helsinki.fi

050 5389670

www.helsinki.fi/ruralia/koulutus/metka

Jäsenet: 6
Viimeisimmät tapahtumat: Marras 20, 2013

HYVÄT KÄYTÄNNÖT, HAVAINNOT JA SUOSITUKSET

Kesken...

Keskustelupalsta

Tässä projektisivulla/ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentoi

Sinun tulee olla Metka – Maatalous- ja elintarvikealan työelämälähtöiset korkea-asteen koulutustoteutukset:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

 

Projektin/ryhmän jäsenet (6)

 
 
 

© 2021   Luonut:   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot